Markjordbær, GPS-trøbbel og savnet etter en god cachebeskrivelse

Jeg tok en tur til Hurdal for å ta noen fine Park and Grabs. Første cachen var Skjeldalsbrua, en fin gammel bro like ved siden av riksveien. Her var det lett å parkere og så gå over veien hvor jeg havnet midt i haug med markjorbær.

Søte markjordbær
Søte markjordbær

Brua skal være oppført i 1850 og den er derfor 164 år. Og fremdeles i svært god stand. Jeg vet ikke hvor veien gikk til, men hadde det ikke vært for cachen her, ville jeg aldri sett at den var der.

Skjeldalsbrua
Skjeldalsbrua

Jeg fikk oppleve at GPSen min var skikkelig buggy. Mens jeg leita mellom trærne, forsvant gps-nålen. Når man oppgraderer fra iPhone til en skikkelig GPS, så forventer man at den skal fungere bedre en telefonen. I mitt tilfelle ser ikke det helt ut til å stemme. Det sies at GPS’en er så nye

I all verden..
I all verden..

enda at den er full av barnesykdommer. Jeg håper derfor at dette er feil som vil bli bedre med oppgraderinger. Jordbærene smakte utrolig søtt, nesten som godteri.

 

Jeg var ikke helt ferdig i Hurdal og dro derfor videre nordover til Haraldvangen. Jeg har kjørt forbi her tidligere, men aldri vært innom. På en søndag morgen var det rolig her. Så jeg kunne få lete etter cachen i ro og mak. Jeg fulgte kompasset inn blant trærne, men stoppet da jeg så den plutselig ville ha meg opp på riksveien igjen. Og mest sannsynlig over på andre siden. Det kunne ikke stemme. Så jeg tok frem mobilen, og sjekket den. Den viste meg i motsatt retning. Litt irritert bega jeg med nedover igjen. Mobilen var til å stole på og cachen ble greit funnet.

Side om side viste mobil og GPS to veldig forskjellige avstander. Ingen andre cacher var i nærheten så jeg visste at jeg hadde samme cache på begge enheter.

Ved cachens nullpunkt.
Ved cachens nullpunkt.

En restart fungerte ikke. Heldigvis fikk jeg høre fra laffa at det er kommet en oppgradering fra Garmin. Jeg håper dette vil fikse slike feil.

Mobilen rett ved cachens nullpunkt.
Mobilen rett ved cachens nullpunkt.

Haraldvangen var et flott sted, men jeg forsto ikke helt hva slags sted det var. Var det et slags sommersted? Leirskole? Vandrehjem? Hytteutleie? Cachebeskrivelsen sier ikke et ord om Haraldvangen og hva for et sted dette er. Jeg savnet virkelig en god beskrivelse av stedet. Cachens bekrivelse nevnte kun fisking og at det ville være en fin utsikt til Hurdal kirke herfra. Kirker pleier vanligvis å ligge på stedets høyeste punkt, godt synlig for alle. Hurdal kirke må ligge på Hurdals laveste punkt, for jeg så kun tuppen av kirkespiret over en liten skog.

Haraldsvangen hvafornoe?
Haraldsvangen hvafornoe?

Jeg måtte forlate Haraldvangen uten å vite mer hva slags sted dette var, og kan bare komme med en oppfordring om å skrive slike opplysninger når man plasserer ut cacher.

Kano
Kano

 

TFTC

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *